Makroner

Ikväll kanske Det är lite för sent för att baka något nytt efter min mysslyckan i dag. Men i morgon är det en ny dag. Nya möjligheter och även en ny chans att baka något nytt. Och det som står högst upp på min lista är dessa makroner som jag så många gånger har skrivit om tidigare. Här hår ni recepten om ni också e sugna :D

Ingredienser

ca 25 st

Kakor
4 dl florsocker
125 g skållad och mald sötmandel
1 1/4 dl äggvita, ca 3-4 äggvitor
1/2 dl strösocker
ev 2 droppar röd karamellfärg

Smörkräm
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägggula
2 msk hallonsylt
ev några droppar röd karamellfärg

Gör så här

Sätt ugnen på 150˚C. Sikta ner florsocker och mandel i en bunke. I en annan bunke: Vispa äggvitan med en elvisp, först på låg hastighet, öka efter hand. Tillsätt strösockret, vispa till en fast marängsmet. Det tar ca 5 minuter. Häll i de torra ingredienserna i marängen och blanda varsamt. Spritsa, eller klicka ut med två teskedar, ca 50 klickar stora som femkronor på plåt med bakplåtspapper. Låt kakorna vila ca 15 minuter på plåten, vilan gör att dom inte spricker i ugnen. Baka i nedre delen av ugnen i ca 12 minuter. Kakorna ska vara lite mjuka i mitten. Dra av bakplåtspappret från plåten till köksbänken, direkt när kakorna kommit ur ugnen. Låt kakorna kallna.

Smörkrämen
Lägg smöret i en bunke och sikta ner florsocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös. Vispa ner äggulan och hallonsylten. Färga eventuellt med lite röd karamellfärg. Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare. Förvara i kylskåpet.

Tips
Använd färdig nötkräm, t ex Nutella, istället för smörkräm. Smaksätt nötkrämen med lite extra kakao och kaffepulver.

Tips
En fin chokladsmörkräm får du om du smaksätter smörkrämen med 2 msk kakao istället för hallonsylt.


2010-05-09 | 22:27:19 | | 6 Kommentarer


Kommentarer från er söta läsare.


» NeDyA

lyssnar du på dyland&lenny?

2010-05-09 // 22:31:57
» NeDyA

Den gröna kakan ser lite giftig ut:p haha

söt blogg

2010-05-09 // 22:32:33
» Roshanna

De ser goda ut<3 fast den gröna ser lite mysko ut..

2010-05-10 // 19:32:44
» Rebecca

Såg riktigt goda ut!:)

2010-05-10 // 23:46:09
» MYMiC

Åh, lovely! Vill också testa på att baka sånna där sötisar. Superbra att du lade upp receptet, thanks :D

2010-05-11 // 19:55:43
» ida !

vad söt blogg du har (A) <3



kolla min ? :>

2010-05-12 // 20:43:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback