Gör din egen profil

Som ni vet så var det inte alls länge sen jag gjorde en liten kort stycke om mig "porfil". I dag så sumpade jag till det rejält och klickade på "återställ kodmal" skoj vah!. skit surt va det och allting bara försvan från min blogg. Så i dag så har jag varit tvungen att ängna halva dan till att fixa om det pluss så hade jag tänkt att lägga några inlägg om hur jag fixade små detaljer på min blogg.
Så här gör man aldså en profil så som jag har gjot till höger under min bild.

1. först så går ni in i kodmallen "startsida (index)", dvs den första sidan som visas.

2. Bläddra ner tills du ser koden <div id="side">

3.
Vill du ha en rubrik överst som ser likadan ut som "kategorier", "senaste inläggen" osv så kan du använda dig utav följande kod:
<div class="navheader">Din rubrik (ex. Det här är jag)</div>
Skriv då in det under föregående kod. (deta har aldså inte jag)

4.
Använd sedan denna kod:
<font face="times new roman" size="2" color="#000000">
Klistra in eller skriv din text/presentation här </FONT>

- Här kan du givetvis byta typsnitt till arial, tahoma, georgia, trebuchet ms eller vad vad du vill!
- Du kan även byta storlek men för en presentation rekommenderar jag storlek 1 eller 2. Ett är minst och sedan blir texten större och större ju längre upp i skalan man kommer. För stort är bara för jobbigt att läsa igenom, så tänk på det.
- Färgkoden, sex nollor, står för svart men du kan byta ut mot precis den färg du vill ha. Koden för vit är "#FFFFFF". och svart kommer anars om du inte ha grejat med det.

5. Vill du ha radbrytningar, dvs det som händer när man trycker på ENTER-tangenten, så får ni skriva in koden <BR> på de ställena! Ibland behövs det två stycken <BR> efter varandra. Prova så ser ni säkert hom ni behöver en eller två.

Vill du istället bara ha ett stort mellanslag (så att texten kommer ut från kanten tex) skriver du in följande kod i kodmallen: &nbsp;

Detva då det hela. Ett bra tips är att du börja med att skriva vad det ska stå på t.ex. word eller så för att de hur det kommer att bli. Lycka till!2009-11-23 | 18:39:30 | | 2 Kommentarer


Kommentarer från er söta läsare.


» evelinaerikssn §

jag lever :)

2009-11-23 // 18:47:57
» YAIYA

YAIYA svarar @ Linn-lay: jo det går bra, ungefär halva albumet är klart

2009-11-23 // 19:14:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback