Sushi


I dag åt jag Sushi och kom att tänka på att fler borde göra det faktiskt. Det är ju så himla gott och man kan aldrig tröttna på smaken av fisken och risvinägerns söta mak. vad jag vet så är det inte så himla många svenska som gillar det. Ta min familj och pojkväns familj t.ex. så e det bara jag som älskar Sushi. Men det kanske är lika bra det för då slipper jag att dela med mig. Men å andra sidan så får jag sitta och äta på Sushi baren själv när min pojkvän väntar. Super skoj.
Här kommer några av mina favoritbitar.

Denna biten heter Lax nigiri och är min absoluta favorit. Jag älskar lax och smaken är så obeskrivlig gott att jag kan äta hur många som helst. Dt finns förstås andra nigiri bitar så som tigerräkor och crabdfisk.

På andraplatsen kommer Maki bitarna. Det finns så många sortes av maki bittar att jag inte ens vill ge mig på att nämna dem. Men laxen är endå min favorit.

Inside-out kallas bitarna med ris runtom och alger på insidan. Det vill säga det motsatta till Maki bitarna. Det är min tredje favorit. Det finns inside-out sushi bitarna som är furkantiga och har någonslags skaldjursröra i mitten, med sesamfrö runtom. De är hur underbar som hälst med. dock så vill man nästan smy efter några sona bitar i rad. Vilket jag tycker att ni också bör undervika.

Sushi äter man så klart med pinar men min pojkvän vet inte hur man använder pinnar och det går knappt att lära han för han greppar det inte bara, så då brukar jag säga att det är godas med händerna när man äter sushi än med bestik!


2009-12-29 | 22:01:01 | | 3 Kommentarer


Kommentarer från er söta läsare.


» ewelina

men vad gött då !:D

2009-12-29 // 22:05:42
» jennifer gräll

jag har aldrig smakat sushi :P

2009-12-29 // 22:12:10
» emma

sv; lite lik leona lewis? ;o

2009-12-29 // 22:21:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback